Partners & netwerk

Duurzaam Design is een eenmanszaak, maar staat niet alleen. Ik werk samen met verschillende partners, van gespecialiseerde communicatieprofessionals tot webbouwers en milieuvriendelijke drukkers. Ook heb ik een uitgebreid netwerk binnen de duurzame en non-profit wereld en ben ik aangesloten bij meerdere duurzame netwerken.

MVO-Nederland

MVO Nederland – MVO-bedrijvennetwerk
Duurzaam Design is partner van MVO Nederland. Met ruim 2000 partners is dit veruit het grootste MVO-bedrijvennetwerk van Europa. MVO Nederland gelooft in de kracht van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Hun missie is partijen samen te brengen en samen verandering tot stand te brengen.

CSR-Chicks

CSR Chicks – duurzame vrouwennetwerk
CSR Chicks is het grootste duurzame netwerk van Nederland die vrouwelijke CSR professionals verenigt. Dit doet zij o.a. via de website, de organisatie van inspiratie- en kennisbijeenkomsten en het verbinden van ‘female CSR leaders’ met jonge professionals. Duurzaam Design is sinds 2007 lid en zat een jaar in het bestuur.

Nudge – netwerk duurzame projecten en producten
Nudge wil blijvende gedragsveranderingen realiseren bij individuen en organisaties op het gebied van duurzaamheid Dat doen ze door hen te betrekken bij projecten en campagnes en door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Inmiddels hebben zij zo’n 45.000 individuele en 300 zakelijke partners.

Libertas Pascal – duurzame drukker
Libertas Pascal gebruikt papier dat niet alleen FSC® gecertificeerd is, maar ook door andere keurmerken als PEFC of het Europese Eco-Label is goedgekeurd. Daarnaast gebruiken ze milieuvriendelijke inkten en duurzame wasmiddelen en met hun (digitale) drukpers HP Indigo, besparen zij tot wel 25% papierafval.

Ecodrukkers – duurzame drukker
Voor drukwerk werkt Duurzaam Design vaak samen met Ecodrukkers, gespecialiseerd in milieuvriendelijk drukwerk. Naast het gebruik van FSC papier, drukken zij zonder gebruik van IPA (een giftig oplosmiddel), gebruiken zij alleen bio-inkten, drukken zij CO2 neutraal en maken ze gebruik van groen transport.

Web-care – specialist WordPress websites & SEO 
Voor de ontwikkeling van websites werkt Duurzaam Design vaak samen met Web-care. Web-care ontwikkelt websites, veelal voor non-profit organisaties, en is gespecialiseerd in WordPress websites en Search Engine Optimalisation (SEO). Iedere site wordt afgestemd op de wensen, behoeften en huisstijl van de opdrachtgever.