Websites van a tot z

Dé plek om je doelgroep te overtuigen

Website laten maken_duurzame communicatie2

Je website is dé plek bij uitstek waar je je bedrijf presenteert, waar alle informatie te vinden is en waar je je doelgroep kunt aanspreken – en overtuigen. Maar bij een goede website komt heel wat kijken. Wat zijn de technische mogelijkheden, hoe krijg je een fantastisch mooie website en hoe zorg je dat je gevonden wordt? Duurzaam Design kan dit hele proces coördineren, je adviseren over de verschillende mogelijkheden én de praktische uitvoering doen.

Werkwijze & diensten

Bij een nieuwe website komt heel wat kijken. Hieronder staan de stappen die worden doorlopen, maar uiteraard kun je er ook voor kiezen om je huidige website een opfrisbeurt te geven of bepaalde onderdelen zelf te doen.

Stap 1: Keuze CMS, content & navigatie
Eerst brengen we in kaart wat er op jouw website moet komen, zowel qua informatie (content) als qua functionaliteit. Belangrijk daarbij is om vooral door het oog van de bezoeker te kijken! Aan de hand daarvan bepalen we welk CMS (Content Management Systeem) het meest geschikt is. Duurzaam Design kent verschillende Content Management Systemen (CMS) waaronder WordPress, en kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Maar niet alleen het technische deel is belangrijk. Overzichtelijkheid en gebruikersgemak is minstens zo belangrijk. Duurzaam Design adviseert daarom ook over de content en navigatiestructuur.

Stap 2: Grafisch ontwerp van de website
Het grafisch ontwerp van een website bepaalt voor een groot deel of je website er aantrekkelijk en overzichtelijk uitziet en dus of mensen op je website blijven of dat ze wegklikken. Duurzaam Design bepaalt samen met jou wat de uitstraling van je website moet zijn en werkt vervolgens het grafisch ontwerp uit. Er wordt een aantal verschillende soorten pagina’s ontworpen zodat je al een goed beeld krijgt van hoe jouw website er uit komt te zien.

Stap 3: Coördinatie & begeleiding van de bouw
Duurzaam Design levert het webontwerp en de technische briefing aan aan de webbouwer, die vervolgens begint met het daadwerkelijke bouwen van de website. Duurzaam Design kan dit (vaak technische) proces coördineren en begeleiden. Duurzaam Design werkt samen met verschillende webbouwers maar uiteraard kan ook worden gewerkt met een eigen webbouwer.

Stap 4: Teksten & beeldmateriaal
Terwijl de webbouwer bezig is met de bouw van de website, schrijft en herschrijft Duurzaam Design de teksten. Uiteraard worden de teksten SEO vriendelijk geschreven zodat jouw website straks ook gevonden wordt op het web! Naast goede teksten, is beeld uiteraard ook heel belangrijk voor een website. Duurzaam Design zoekt desgewenst nieuw beeldmateriaal, bijvoorbeeld via stockphoto sites. Zo staat alle content klaar om straks in het CMS geplaatst te worden.

Stap 5: Vullen van CMS, SEO &…… live!
Als de webbouwer de site heeft gebouwd, plaatst Duurzaam Design alles netjes in het CMS waarbij de site desgewenst ook verder wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO). Ook test Duurzaam Design in deze fase de website op ontwerp, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid en coördineert eventuele aanpassingen met opdrachtgever en webbouwer. Als alle content is geplaatst en we helemaal tevreden zijn, is het zover en gaat de nieuwe website live!

Onderhoud & Content Management
Als je een nieuwe website hebt, is het belangrijk dat je de informatie up-to-date houdt, je regelmatig nieuwtjes plaatst en dat je de site technisch onderhoudt. Duurzaam Design verzorgt desgewenst het volledige content management van websites en met de webbouwer kan een SLA worden afgesloten voor technische updates.

Meer weten?

Duurzaam Design kan het hele traject van een nieuwe website verzorgen. Maar uiteraard kun je er ook voor kiezen bepaalde onderdelen zelf te doen. Of wellicht wil je alleen bepaalde onderdelen vernieuwen of je website een opfrisbeurt geven. Neem een kijkje bij mijn portfolio websites of neem contact op.