Teksten

Spreek je doelgroep aan!

Tekstschrijver_duurzame communicatie

Het belangrijkste bij het schrijven van een tekst is je eerst afvragen voor wie je schrijft en welk doel je tekst heeft. Een goede tekst spreekt namelijk je doelgroep aan en brengt de boodschap duidelijk over. Maar hoe vind je de juiste toon, wat moet er in en wat niet? Hoe schrijf je voor het web en hoe voor een jaarverslag? Duurzaam Design schrijft en herschrijft teksten voor o.a. websites, persberichten, communicatiematerialen en nieuwsbrieven.

Webteksten

Een website kan mooi en functioneel zijn maar wat er op staat is minstens zo belangrijk. Hoe schrijf je pakkende webteksten en hoe zorg je ervoor dat ze SEO vriendelijk zijn? Duurzaam Design zorgt ervoor dat je webteksten prettig leesbaar zijn, de juiste keywords bevatten voor de zoekmachines en vooral: je doelgroep aanspreken!

Persberichten

Persberichten schrijven is weer een heel andere manier van schrijven dan voor het internet. Het doel is altijd (gratis) publiciteit, dus dat het opgepikt wordt door zoveel mogelijk verschillende media. Duurzaam Design schrijft vaak persberichten en zorgt ervoor dat ze informatief zijn maar vooral ook prikkelen en duidelijke nieuwswaarde hebben.

Jaarverslagen

Jaarverslagen zijn vaak behoorlijk uitgebreide documenten en het kan flink wat tijd kosten om alle teksten in een consistente stijl te schrijven. En hoe hou je zo’n uitgebreid document toch aantrekkelijk om te lezen? Duurzaam Design kan deze teksten schrijven of redigeren en desgewenst ook de hele productie van het jaarverslag coördineren.

Brochures & flyers

Bij ‘compacte’ communicatiematerialen als brochures en flyers geldt dat je extra scherp moet hebben wie je doelgroep is en wat het doel van het communicatiemiddel is. Dat betekent duidelijke keuzes maken in wat je er wél en wat je er niet in zet. Alleen dan zal de brochure of flyer direct aanspreken, je doelgroep overtuigen en dus effectief zijn.

Nieuwsbrieven en mailings

Ieder bedrijf en organisatie heeft wel een nieuwsbrief of doet aan mailings. Mensen krijgen dus heel veel nieuwsbrieven binnen. Hoe zorg je dat jóuw nieuwsbrief daadwerkelijk gelezen wordt? Naast een aantrekkelijke opmaak en beeldmateriaal is de inhoud van groot belang, die moet prikkelen, nieuwswaarde hebben en aanspreken.